Ön başvuru yaptığınızda bilgi vermek için sizinle bağlantıya geçilecektir.
Başvurunuzu tamamlamak isterseniz kayıt olduktan sonra çıkan sayfadaki adımları takip edebilirsiniz.
Felsefe eğitimimiz 5 ders olup toplam süresi 10 saattir.
Eğitimin Konusu:
19. Yüzyıl felsefesi ilkin Kant’la temsil edilen eleştiri felsefesinden yola çıkarak bu eleştirinin gerçekleştirmeyi başaramadığını düşündüğü “aklın sistemi”ni kurmaya çalışır. Bu sistem düşüncesi Alman İdealizminin belirleyici yönünü oluşturur ve Hegel’in felsefe sisteminde en üst noktasına varır. Hegel’den sonra ise sistemden kaçan / kaçmaya çalışan filozoflarla karşılaşırız. Akla dayalı sistemde gerçekleştirilen özgürlük düşüncesi yerine, sistem dışı ve karşıtı bir hatta yer alan ve akla yapılan aşırı vurguyu eleştiren bir özgürlük düşüncesi ortaya çıkmaya başlar. İlkin Schopenhauer akla dayalı sistem düşüncesine karşı çıkacaktır. Daha sonra ise Kierkegaard ve Nietzsche yaşam ve varoluş temelinde ve bir “kendi oluş” düşüncesi ekseninde kişi temelli bir felsefi düşünce ortaya koyacaktır.
Eğitimin İçeriği:
Felsefe eğitimimizin her dersi haftada bir gün, birer saatlik iki oturumdan oluşur. İki oturum arası 10 dakika ara verilecektir.
1. Hafta - 20 Ocak
Alman İdealizminin Ana Hatları
2. Hafta - 27 Ocak
Hegel
3. Hafta - 3 Şubat
Schopenhauer
4. Hafta - 10 Şubat
Kierkegaard
5. Hafta - 17 Şubat
Nietzsche
- Herhangi bir sorunuz olursa iletişim bölümünde verilen tel. numarasından bize ulaşabilirsiniz.
- Etkinliğe kaydınız tamamlandığında her hafta ders günü yeni zoom bağlantınız whatsapp üzerinden yollanacaktır. Numaramızı telefon rehberinize kayıt ettiğinizden emin olunuz. Her ders günü mesajlarınızı kontrol ediniz.
- "Sık Sorulan Sorular" (SSS) bölümünde işleyiş ile ilgili bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çetin Türkyılmaz'ın yürüteceği 19. Yüzyılın Filozofları - Akıl ve Özgürlük felsefe eğitimimizin en az 4 dersine katılan öğrencilerimize Katılım Belgesi mail yolu ile gönderilecektir.
Derse katılımdan önce “Zoom Cloud Meeting” programını yüklemenizi tavsiye ediyoruz. https://zoom.us
Atölye içeriği telife tabi olduğundan ses ve görüntü kaydı yapılmamasını rica ediyoruz.
Görsel: Edvard Munch, Anxiety